Hårfjerning med laser - dame

Uønsket hårvekst gjør at mange bruker mye tid på daglig barbering eller annen type regelmessig hårfjerning. Årsakene kan være mange, men felles er et ønske om en bedre følelse og et enklere liv. Noen kan oppleve at svettelukt blir mindre med mindre hår, andre har estetiske begrunnelser. En del menn opplever at skjortekragene slites for raskt av hår i hals og nakkeregionen. Enkelte ønsker å fjerne hår på ryggen av estetiske årsaker.

Slik virker Soprano ICE

Energien fra laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten, slik at hårroten ødelegges. Laserbehandlinger egner seg best for brunt eller svart hår, da det inneholder mest pigment. Soprano ICE kjøler ned huden, samtidig som den gradvis varmer opp hårroten. Det er derfor at behandlingen er nærmest smertefri, i motsetning til mange andre lasere og hårfjerning med IPL.

Slik foregår behandlingen

2-3 uker før behandlingen skal du unngå solarium og overdreven soling, da dette kan øke risiko for midlertidig pigment-tap etter behandlingen. Når du kommer til behandling er det er viktig at området er nøye barbert. Om nødvendig fjernes synlige hår med barberhøvel. Huden smøres inn med ultralydgelé, og behandlingshodet beveges over behandlingsområdet. Under behandlingen får du på deg beskyttelsesbriller for å beskytte øyne mot laserstrålene.

Hvilken effekt kan jeg forvente?

Soprano ICE er kjent for sine gode resultater. 10-25 % av hårene forsvinner etter hver behandling. Det første resultatet kan ses etter ca. 6 uker, da hårene først vokser tregere etter behandlingen, før de deretter faller av. Til slutt kan man forvente ca. 90 % permanent reduksjon.

Alle hår har en livssyklus med 3 forskjellige faser. Bare hår i vekstfasen har nok pigment i roten til å bli fjernet permanent med én behandling. Det er derfor det er nødvendig med flere behandlinger for å få en reduksjon på 80-95 %.

Hvor ofte må jeg til behandling?

Avhengig av hudtype og hårtype trenger hvert område behandles 5-8 ganger. Ansiktet kan behandles hver 6. uke, mens resten av kroppen vanligvis behandles hver 2.-3. måned. Har du mørk hudtype kan du trenge flere behandlinger.

Hvilke områder kan behandles?

Alle områder med uønsket hårvekst. Populære områder er legger, armhulene, bikiniområdet, ansikt og rygg.

Verdt å vite før en behandling:

  • Vi anbefaler ingen sol, solarium eller selvbruningskrem de 4 siste ukene før behandling. Solbrun hud reduserer effekten av behandling og øker risiko for hypopigmentering (midlertidig pigment-tap).
  • Voksing, napping eller threading bør avsluttes de siste 4 uker før behandling, da laseren kun virker på hårsekker med hår.
  • Hudkremer som inneholder fruktsyrer, A-vitaminsyre osv. bør ikke brukes de siste dagene før behandling.
  • Det kan være en fordel kun å barbere hårene før behandlingen. Eventuelt klippe de korte med en saks.
  • Bruker du medisiner som gjør huden ømfintlig for lys kan dette øke risikoen for brannsår og anbefales ikke.
  • Vi behandler ikke gravide eller deg som ammer. Dette på grunn av hormonelle årsaker, selve laseren vil på ingen måte være skadelig for gravide.

Hva er IPL og hvorfor vi ikke bruker IPL til hårfjerning.

IPL står for Intence Pulsed Light (Intenst pulserende lys) og har dermed ingenting med laser å gjøre. Prinsippene for behandlingsmetoden er nok ganske like for kunden, men i stedet for lasere innstilt på forskjellige bølgelengder, bruker IPL ett sterkt lys med forskjellige filtre for å prøve å oppnå den gode effekten som diodelaserene gjør. Resultatet og effekten kan nok dessverre ikke sammenlignes, kunden trenger ofte mange flere behandlinger med IPL for å oppnå samme effekten som man ville fått med ekte laser.

Fordelen til IPL, er at disse maskinene gjerne koster en tiendedel av hva en diodelaser gjør, og at maskinen kan brukes til flere forskjellige behandlingsformer.

Vi bruker den anerkjente Soprano ICE diodelaseren for fjerning av uønsket hår. Diodelaser kan kun brukes av offentlig godkjent helsepersonell.