Svettebehandling

Plages du av mye svette?
– Vi kan hjelpe deg

Min Hudklinikk vet at overdreven svetting er en vanlig tilstand mange opplever. Selv om fenomenet hyperhidrose (overdreven svetting) er totalt ufarlig, forstår Min Hudklinikk hvordan det kan påvirke negativt hos de det rammer.

Problemer som flekker på klær og svettelukt kan virke fortvilende, og Min Hudklinikk er stolte av å kunne tilby effektiv behandling for at du skal slippe ekstra og ikke minst unødvendig frustrasjon.

Mer om behandling for svettereduksjon

Selve behandlingen består av at et virkestoff som forhindrer nervenes signal til svettekjertlene sprøytes inn lokalt. Stoffet vil altså ikke virke i hele kroppen, men på et spesifisert behandlingsområde, for eksempel håndflater eller armhuler. Behandlingen er reversibel og man kan forvente at nervenes og svettekjertelens funksjon vil komme tilbake etter 3-6 måneder. Ved gjentatte behandlinger kan man likevel oppleve at effekten holder lenger, dette fordi nervene ikke får muligheten til å gjenopprette sitt naturlige mønster før en ny behandling finner sted.

Min Hudklinikk har samlet sammen et knippe med vanlige stilte spørsmål:

Gjør behandlingen vondt?

Området du skal behandle er med på å avgjøre smerten som kommer av de små stikkene. Det er mulig å bruke bedøvelseskrem på området injiseringen skal finne sted, og selv om smerteterskel varierer fra person til person, er denne behandlingen ingen uutholdelig smerteprosess.

Hvor lang tid vil det ta før jeg merker en forskjell?

For de aller fleste vil man merke tydelig forskjell etter noen dager. For noen kan det ta opp til en uke. Min Hudklinikk sier 3-6 dager som en tydelig fellesnevner for de fleste.

Finnes det bivirkninger til behandlingen?

Som med alle andre behandlinger kan det være sjanse for bivirkninger. Med denne behandlingen er de likevel minimale. Forbigående ømhet og lett svekkelse av fingermuskler kan oppleves av noen dersom man behandler håndflatene. Dette er helt ufarlig, og henger sammen med at nervene påvirkes av injeksjonene. De første 2-3 timene etter behandling av håndflater har du heller ikke mulighet til å kjøre bil eller sykle grunnet bedøvelse.

Dersom man gjennomfører behandling av armhuler kan man kjenne svie ved påføring av deodorant den første tiden. Det finnes også en liten risiko for infeksjon ettersom det er flere injeksjonssår på området, men denne risikoen er minimal og oppleves sjelden.

Dersom det skulle være noe annet du lurer på, må du mer enn gjerne ta kontakt med oss i Min Hudklinikk. Vi er her for å hjelpe deg, og kan komme med anbefalinger og råd. Ingen spørsmål er dumme, og det er viktig for oss at du som kunde føler deg ivaretatt.