Gratis frakt | Rask levering | Hent i butikk

Migrenebehandling

Behandling av Migrene / Spenningshodepine / Tanngnissing

Sliter du med lett migrene/spenningshodepine eller overaktiv tyggemuskel? Behandling mot spenningshodepine og migrene er noe stadig flere velger å prøve ut. Det er imidlertid viktig at ny hodepine av ukjent årsak blir undersøkt av lege før behandling.

Behandling med muskelavslappende injeksjoner virker ved å blokkere nerveimpulsene mellom nerve og muskel. Dette hindrer frigjøring av acetylcholin i nervesynapsene som igjen forhindrer videreføring av nervesignaler til musklene og vil dermed hindre muskelkontraksjon og spenninger.

Toxiner har altså en avslappende effekt på den anspente muskulaturen og ved å injisere toxiner i muskelen vil det blokkere nerveimpulsene og dermed redusere sammentrekninger og smertesignaler.

Avhengig av dine plager settes botulinumtoxin i noen eller flere muskelområder i ansiktet, tinning, bakhodet og nakkeregion.

Mange er også anspente i kjeven og kan være plaget med hodepine på morgenen når de våkner, dette kan komme av tanngnissing når man sover. Behandlingen av masseter vil føre til at den anspente muskulaturen slapper av, hodepinen og tanngnissingen avtar og man kan bli kvitt plagene på sikt. Har du en kraftig kjevemuskulatur og et maskulint utseende, kan vi med samme behandlingsmetode “slanke” masseter med muskelavslappende injeksjon slik at muskulaturen etter hvert svekkes og blir mindre fremtredende, dette kalles face-slimming.

Behandlingen

Behandlingen tar vanligvis mellom 15-20 minutter. Injeksjonspunktene merkes med en hudblyant og området som skal behandles desinfiseres først for å unngå at bakterier trenger inn i huden. Deretter skjer injiseringen med en tynn sprøyte. Det oppleves lite ubehag under behandlingen da sprøytespissen er svært tynn. Hvor mange injeksjoner du trenger vil avhenge av problemstillingen som skal behandles. Du kan gå rett tilbake til daglige gjøremål. Hudrødme, små hevelser, ømhet og forbigående hodepine er vanlig etter behandlingen og vil som oftest forsvinne i løpet av noen dager.

Effekt av behandlingen

Allerede etter 3-5 dager vil du begynne å merke virkning. Maks effekt er to uker etter behandling. Musklene i behandlingsområdet vil bli helt eller delvis lammet i 3-5 måneder. Vedlikehold må gjentas 2-4 ganger i året.

Bivirkninger

Siden effekten er forbigående er også bivirkningene forbigående. De vanligste bivirkningene er lett ømhet, blåmerker, hevelser og forbigående hodepine. Enkelte bivirkninger kan også ha en utilsiktet fordel hos noen ved f eks bedring av spenningshodepine da musklene slapper av.

Etter behandlingen

Unngå å trene og massere de injiserte områdene døgnet etter behandlingen. Vent 6 timer før du bruker make-up.

Hvem kan ikke behandles

Har du tidligere hatt en allergisk reaksjon på noen av innholdsstoffene, er gravid eller ammende skal du ikke behandles. Det finnes visse sykdommer og tilstander som er kontraindisert for behandling med muskelavslappende injeksjoner. Du blir alltid bedt om å fylle ut helseopplysningsskjema når du kommer til time, her går vi igjennom din medisinske historie slik at du kan føle deg trygg på at behandlingen passer for deg.