Gratis frakt | Rask levering | Hent i butikk

Svettebehandling

Svettebehandling

Overdreven svetting kalles hyperhidrose. Problemet oppstår oftest i overgangen fra barn til voksen, altså i puberteten. Den er sjenerende for den det gjelder og kan være ødeleggende i sosiale sammenhenger, problemet forekommer ofte, minst en gang i uken og har innflytelse over dagliglivet.

Områder som behandles mot overdreven svette er håndflater og armhuler.

Injeksjoner med muskelavslappende virkestoff virker ved å blokkere nerveimpulsene mellom nerve og muskel. Dette hindrer frigjøring av acetylcholin i nervesynapsene som igjen forhindrer videreføring av nervesignaler til musklene og vil dermed hindre muskelkontraksjon, på denne måten blokkeres nervesignalene til svettekjertlene og forhindrer utskilling av svette.

Behandlingen

Behandlingen tar vanligvis 30-40 minutter. Injeksjonspunktene merkes med en hudblyant og området som skal behandles desinfiseres først for å unngå at bakterier trenger inn i huden. Deretter skjer injiseringen med en tynn sprøyte. Det oppleves lite ubehag under behandlingen da sprøytespissen er svært tynn.

Du kan gå rett tilbake til daglige gjøremål.

Effekt av behandlingen

Allerede etter 3-5 dager vil du merke at svetteutskillelsen er redusert. Maks effekt er to uker etter behandling.

Behandlingen er lokaltvirkende og vil vare 6-9 mnd.

Bivirkninger

Blåmerker, hudrødme, små hevelser og ømhet er vanlig etter behandlingen og vil som oftest forsvinne i løpet av noen dager.

Etter behandlingen

Etter behandlingen er det viktig å ikke bruke deodorant på 12 timer (behandling i armhuler) og unngå trening og dusjing i varmt vann første 24 timer. Man bør også unngå å svømme i klorvann, ta dampbad, badstu, samt massasje og lignende de neste 2-3 dager.

Hvem kan ikke behandles

Har du tidligere hatt en allergisk reaksjon på noen av innholdsstoffene, er gravid eller ammende skal du ikke behandles. Det finnes visse sykdommer og tilstander som er kontraindisert for behandling med muskelavslappende injeksjoner. Du blir alltid bedt om å fylle ut helseopplysningsskjema når du kommer til time, her går vi igjennom din medisinske historie slik at du kan føle deg trygg på at behandlingen passer for deg.